“Boot Holland is gebruikte botenbeurs”

Jachtbouwer en HISWA-lobbyist Jetten denigrerend over Leeuwarder watersportbeurs

Advertentie Boot Holland
 

LEEUWARDEN (NL) – Marcel Jetten van de Sneker jachtwerf Jetten Yachting haalt zich de woede van de exposanten op Boot Holland in Leeuwarden op de hals. Hij bestempelde vanmorgen, 6 februari 2013, in een nieuwsuitzending van Omrop Fryslân, de Friese nieuwbouwbeurs als een “gebruikte botenbeurs”, terwijl 95% van de geëxposeerde jachten en accessoires gloednieuw is.

HISWA-aanhanger Jetten is de man achter de lobby om onder de vlag van de HISWA één grote natte en droge HISWA boatshow in Amsterdam te organiseren, ten nadele van Boot Holland, nu nog de grootste motorbotenbeurs van Nederland. Jetten en aanhang lijken de HISWA volledig in de tang te hebben. Door toeval kwam de directeur van het bureau voor toerisme Friesland Holland, Albert Hendriks, achter wat hij noemt “kartelafspraken” ten faveure van de HISWA. Hendriks ontdekte een dwingende brief aan werfbazen die het convenant van Emmeloord (zie www.frieslandhollandnieuws.nl) hadden ondertekend, maar in strijd met de petitie van plan waren toch aan Boot Holland deel te nemen.

Wig
Het is inmiddels bekend dat meerdere werven zich niet houden of niet meer willen houden aan het dwingende karakter van de afspraken, een bedenksel van grote jachtbouwers als Jetten en Linssen en makelaar De Valk.
De organisatie van Boot Holland, WTC Expo’s Pieter Fokkema, heeft kans gezien een wig te drijven in het verbond van 53 Nederlandse jachtbouwers en toeleveranciers die de Friese beurs boycotten. Fokkema wordt gesteund door een hele schare andersdenkende jachtbouwers uit heel Nederland die de Leeuwarder beurs juist veel aantrekkelijker vinden dan de HISWA. Ook Friesland Holland staat achter Boot Holland en achter een verdere uitbouw van de beurs die altijd veel publiek trekt en het toerisme naar Friesland bevordert, ook in de winter.

De hallen in Leeuwarden zijn nu, de actie van het op Amsterdam georiënteerde jachtbouwerskartel ten spijt, gevuld met 95% nieuwe boten en watersportartikelen. Er is één grote exposant met tweedehands schepen: Van der Veen Jachtbemiddeling uit Terherne, een concurrent van De Valk Jachtmakelaars uit Sneek, een bevriende relatie van Jetten. De Valk is ook een HISWA-fan en ondertekenaar van het convenant. Van der Veen heeft het convenant niet ondertekend. Lees vooral dit artikel dat inmiddels in talrijke Nederlandse media is verschenen: http://www.frieslandhollandnieuws.nl/entry/de-zoete-wraak-van-boot-holland-kleinere-spelers-grijpen-in-groten-getale-hun-kans

Info: www.boot-holland.nl
www.frieslandholland.nl

De zoete wraak van Boot Holland: Kleinere spelers ...
Onafhankelijke jachtbouwers nemen op Boot Holland ...