Enorme belangstelling voor Friesland in Bremen

Friesland Holland in Duitse shopping malls

BREMEN (D) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland stond 17 en 18 februari 2012 in shopping mall Weserpark in Bremen. Daar doen in een weekend 30.000 tot 50.000 mensen boodschappen. Friesland Holland stond bij een ingang én bij Media Markt en Intersport.

Honderden mensen namen een magazine of toeristenkaart van Friesland mee, bestudeerden de Gazelle fietsen en maakten een praatje met de aanwezige schippers van de Friese Vloot uit Stavoren.

Varen en fietsen
Albert Hendriks van Friesland Holland: “Ik kom er al sinds 2005, maar zo’n grote afname van gidsen en routekaarten was er nog nooit. De thematische titels stimuleren het meenemen van een magazine of newspapermap. Je kunt nu ook goed zien waarvoor de belangstelling het grootst is of groeiende is. Opvallend is de interesse voor varen met een motorboot en fietsen, want ook in Duitsland is fietsen big business aan het worden. Daarom doen we ook zaken met Bike Arena. De e-bike verovert ook in Duitsland rap terrein, al vinden ze de prijs van een elektrische fiets met een super accu en motor van over de 2.000 euro wel te gortig. Bovendien vindt men de Hollandse elektrische fiets zwaar, te zwaar om in de kelder te zetten.”

24 en 25 februari is Friesland Holland in shopping mall Rhein-Neckar-Zentrum in Viernheim bij Mannheim en tot en met 4 maart in Bike Arena in Leer, ook in Duitsland.

Friesland Holland in shopping mall Weserpark in Bremen: topdrukte. Friesland Holland in shopping mall Weserpark in Bremen: topdrukte.
Friesland Holland in shopping mall Weserpark in Bremen: topdrukte. Friesland Holland in shopping mall Weserpark in Bremen: topdrukte.

Friesland Holland in shopping mall Weserpark in Bremen: topdrukte.

Watersportbeurzen boeren hard achteruit
Lector Albert Postma over de mediahype rond de Elf...