Friesland Holland en Heech by de Mar met Lemsteraak naar Belgian Boat Show

 

Twee weekenden in februari 2012:

GENT (B) –  Het klassieke zeiljacht- en motorjachtverhuurbedrijf Heech by de Mar en Boat Charter Holland, een onderdeel van het bureau voor toerisme  Friesland Holland, nemen samen een grote stand op de Belgian Boat Show 2012.

De watersporttentoonstelling vindt van 11 tot en met 13 en van 17 tot en met 19 februari 2012 in Gent plaats. Ook in 2011 waren de familie Koekebakker en Friesland Holland van de partij, met een  klassiek motorjacht. Dat zal ook in 2012 gebeuren. Directeur Albert Hendriks van Friesland Holland neemt het liefst met een aparte  boot deel aan watersportbeurzen: “Met een traditionele  Lemsteraak of Vollenhovense Bol heb je een blikvanger én een bezienswaardigheid, want men is ook welkom aan boord. Het gaat langzaam, maar heel geleidelijk zijn steeds meer Vlamingen in een bootvakantie in Friesland geïnteresseerd. België is een groeimarkt wat toeristisch varen met een kajuitmotorjacht betreft. Yachtcharter Sneek heeft zelfs al een vestiging bij onze zuiderburen. Wat Friesland betreft gaat de voorkeur uit naar lagere goed handelbare boten die de Elfstedenroute kunnen varen, want die route functioneert als een magneet, net als voor de vele Belgische fietsliefhebbers die nu jaarlijks naar de provincie komen.”

Klassieker tussen de klassiekers. De 8,60 m lange Aalscholver, een Vollenhovense Bol, is één van de drie klassieke motorplatbodems van Heech by de Mar waarmee de Elfstedenroute en andere lage-bruggen-routes kan worden gevaren. De sfeer van weleer. Het warme interieur van de Vollenhovense Bol Aalscholver, een ex-platbodemzeiljacht.

Klassieker tussen de klassiekers. De 8,60 m lange Aalscholver, een Vollenhovense Bol, is één van de drie klassieke motorplatbodems van Heech by de Mar waarmee de Elfstedenroute en andere lage-bruggen-routes kan worden gevaren.

De sfeer van weleer. Het warme interieur van de Vollenhovense Bol Aalscholver, een ex-platbodemzeiljacht.

Info: http://www.belgianboatshow.be/
www.heechbydemar.nl
www.boatcharterholland.nl
Info Yachtcharter Sneek in Gent: http://www.yachtchartersneek.nl/bootje-varen-in-belgie.htm

 

 

Meeting Point Fryslân en Friesland Holland naar be...
Frysk Toerisme Kongres 3 november 2011