Friesland Holland lokt Ostfriesen naar Fryslân

Friesland International

Grote drukte bij de Friesland Holland-stand in Timmel.TIMMEL-GROßEFEHN (D) – De eerste roadshow van het bureau voor toerisme Friesland Holland in Ostfriesland is een groot succes. Zesduizend fietsers deden gisteren, zondag 10 juli 2011, mee aan de toertocht ‘Von dörp zu dörp’ in Timmel-Großefehn tussen Leer en Aurich. Allen passeerden de Friesland Holland promotiewagen met fietsen, waaronder de nieuwste Gazelle E-bikes en fiets- en vaarroutes.

“De stemming zat er direct goed in,” zegt directeur Albert Hendriks. “En dat lag niet alleen aan het schitterende weer. De Duitse Friezen zijn zeer geïnteresseerd in een fiets- of vaarvakantie bij ons, de verschillende talen die in Friesland worden gesproken en de historie. Groningen kenden de meesten al. Ik heb de hele dag het Nedersaksische Plattdüütsch, een soort Stellingwerfs, gesproken. Dat vinden ze bijzonder.”

 

 Van ’s morgens tien tot ’s avonds zeven uur hadden de “Ostfriesen” belangstelling voor een fiets- of vaarkantie in de provincie Fryslân en een berenburgje. Het bureau voor toerisme Friesland Holland onderhoudt vriendschappelijke betrekkingen met diverse vakantieplaatsen in Ostfriesland. Prinzessin Maike Heeren (links) en Christin Brummer poseren graag bij de nieuwe promotiewagen van Friesland Holland. De dames maakten naast de Friesland Holland-stand reclame voor het Blütenfest in Wiesmoor van 1 tot en met 5 september 2011.

Van ’s morgens tien tot ’s avonds zeven uur hadden de “Ostfriesen” belangstelling voor een fiets- of vaarkantie in de provincie Fryslân en een berenburgje.

Het bureau voor toerisme Friesland Holland onderhoudt vriendschappelijke betrekkingen met diverse vakantieplaatsen in Ostfriesland. Prinzessin Maike Heeren (links) en Christin Brummer poseren graag bij de nieuwe promotiewagen van Friesland Holland. De dames maakten naast de Friesland Holland-stand reclame voor het Blütenfest in Wiesmoor van 1 tot en met 5 september 2011.

Vaarbewijsvrij maakt Duitser blij

“Opmerkelijk was dat veel fietsers, geen sport- maar recreatiefietsers, veel belangstelling hadden voor E-bikes van Nederlands fabrikaat en het huren van een motorjacht. Dat vaarbewijsvrij varen blijft een grote trekker. In Duitsland moeten ze al voor een rubberbootje met een buitenboordmotor van 6 pk een vaarbewijs hebben. De politie controleert er intensief. Nederland is wat het varen betreft toch een beetje het vrijheid-blijheid-land.”

Wat Hendriks ook opviel is dat veel bezoekers aan de roadshow, waaraan ook een stuntman van de Duitse automobielfabrikant BMW met BMX fietsen deelnam, al eens een huurboot geboekt hadden in het met het Duitse Großefehn vergelijkbare Friese veenwingebied De Alde Feanen rondom Earnewâld.

Tournee

Het promotiebureau toert deze zomer door Ostfriesland in het kader van het promotieprogramma Friesland International waarin de betrekkingen tussen het Nederlandse en Duitse Friesland aangehaald worden. Friesland Holland maakt de Duitse Friezen warm voor vaar- en fietstochten in de provincie Fryslân. Het heeft in Leer een steunpunt dat de deelname aan evenementen in Ostfriesland voorbereidt. Eind juli neemt Friesland Holland deel aan een groot nautisch festijn met traditionele schepen in Leer nabij de Eems, een historische havenstad met de meeste rederijkantoren van Duitsland.

Senioren hebben veel interesse voor een fietsvakantie in Friesland en dan met name voor de nieuwste E-bikes die een actieradius hebben van minstens 100 km in de trapondersteuningsstand twee en drie. “Bij jullie is veel wind.” Sensatie: een stuntman van BMW Lifestyle haalde naast de Friesland Holland-stand halsbrekende toeren uit op een BMX-fiets van de Duitse autofabriek. De stunts trokken veel publiek.

Senioren hebben veel interesse voor een fietsvakantie in Friesland en dan met name voor de nieuwste E-bikes die een actieradius hebben van minstens 100 km in de trapondersteuningsstand twee en drie. “Bij jullie is veel wind.”

Sensatie: een stuntman van BMW Lifestyle haalde naast de Friesland Holland-stand halsbrekende toeren uit op een BMX-fiets van de Duitse autofabriek. De stunts trokken veel publiek.

 

Van der Veer koopt Grand Sturdy van Linssen
PvdA zoekt wethouder met pompeblêd