Friesland Holland niet naar Vakantiebeurs Utrecht

Adverteren in dagbladen en buitenlandse beurzen zinvoller

Friesland is internationaal zeer concurrerend met boot- en fietsvakanties, daarom zet het bureau voor toerisme Friesland Holland zwaar in op Duitsland en België.
Friesland is internationaal zeer concurrerend met boot- en fietsvakanties, daarom zet het bureau voor toerisme Friesland Holland zwaar in op Duitsland en België.

WOLVEGA (NL) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland presenteert zich voor het eerst niet meer op de Vakantiebeurs in Utrecht (11-15 januari 2012). In 2011 had het er nog een enorme stand.

“Proefondervindelijk hebben we vastgesteld dat we de Nederlandse markt het best en goedkoopst kunnen bewerken met advertenties in de reisbijlagen van dagbladen, gekoppeld aan onze omvangrijke internetactiviteiten, én met de distributie van onze eigen vakantiemagazines via fietsenzaken en hotels. Bovendien trekt de Vakantiebeurs in Utrecht vooral liefhebbers van een vakantie in het buitenland, wat logisch is,” zegt Albert Hendriks, directeur van Friesland Holland.

Vizier gericht op Duitsland, België
Zijn marketing- en reisorganisatie neemt deel aan twintig beurzen in Duitsland en België. De grootste deelname betreft Boot Düsseldorf met maar liefst 1.000 vierkante meter (met gangpaden 2.000 m2) in toerismehal 14 en in de Holland-jachten-hal 15. Friesland Holland is één van de grootste standhouders op ’s werelds grootste watersporttentoonstelling.

Ook groot zijn de stands op de Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerpen (26-30 jan. 2012), Belgian Boat Show in Gent (11-19 februari 2012) en Bed & Breakfast Expo in Brussel (10 en 11 maart 2012). Dit weekend neemt het Friese bureau voor toerisme deel aan de grote Reisbeurs Lauwers in Ranst in België. De blikvangers in de stands van Friesland Holland zijn huurboten en fietsen.

Goedkope vakanties
“Wij proberen buitenlanders te lokken met goedkope boot- en fietsvakanties, zodat ze niet in hun eigen land op vakantie gaan. Friesland is zeer concurrerend qua prijs-kwaliteit-verhouding met betrekking tot het vakantievieren op een boot of met een fiets. De provincie heeft het fijnste vaarwegen- en fietspadenweb van Europa met de minste hindernissen. Nergens kun je zo voordelig een luxe boot huren als in Friesland, veel goedkoper dan bijvoorbeeld in Duitsland en Frankrijk.”

ANWB-directeur deelt visie sprekers symposium bij ...
125 Traditionele zeilschepen onder één vlag op Boo...