Stilte is zeldzaam goed geworden

Eén van de stilste hotels van Friesland, Harsta Hoeve in Hegebeintum, in de vakantieregio WaddenzeeLand en aan de Markant Friesland en Elfsteden fietsroute (www.markantfrieslandroute.nl en www.elfstedenroute.nl)
Eén van de stilste hotels van Friesland, Harsta Hoeve in Hegebeintum, in de vakantieregio WaddenzeeLand en aan de Markant Friesland en Elfsteden fietsroute (www.markantfrieslandroute.nl en www.elfstedenroute.nl)

WOLVEGA (NL) – Na een heerlijke vakantiedag lig je 's avonds op je hotelkamer, doezel je langzaam weg en wordt plots opgeschrikt door luidruchtige buren op de gang en kamer. Het is de grootste irritatie onder Nederlanders wat betreft de geluidsoverlast in je hotelkamer, zo stelde de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl vast.

Uit onderzoek onder bijna 900 respondenten komt naar voren dat ruim de helft (53%) wel eens te maken heeft gehad met geluidsoverlast op de hotelkamer. 42 Procent daarvan heeft er soms mee te maken gehad, 8 procent regelmatig en 3 procent heeft zelfs zeer vaak geluidsoverlast.
 
Daan Lodewijks, General manager Vakantiepanel.nl: “De grootste irritatie is, zoals gezegd, buren die bijvoorbeeld zijn gaan stappen en midden in de nacht met veel herrie en kabaal de weg naar hun kamer proberen te vinden. Een kwart van de Nederlanders ziet dit als de grootste ergernis. Ook de ligging van het hotel, zoals aan een drukke straat, leidt bij veel vakantiegangers tot geluidsoverlast.”

Andere irritaties, op volgorde van meest voorkomend:
- Schuiven van bedden
- Harde muziek 's nachts
- Hotelanimatie
- Kofferwieltjes op de gang
- Feestende buren (op balkon)
- Luidruchtige buren die de liefde bedrijven
- Burenruzie
- Airco die herrie maakt
- Knallende deuren
 
Enkele tips van vakantiegangers om de geluidsoverlast op je hotelkamer te beperken:
- ‘s Avonds lang op terras zitten en veel alcohol drinken. Dan slaap je als een roos.
- Vraag om een kamer die ver van de liften is.
- Neem altijd oordopjes mee.
- Meld geluidsoverlast bij de receptie, zij lossen het vaak wel voor je op.
 
Lodewijks: "Gehorige kamers, hard pratende gasten of een bovenbuurvrouw met (naald)hakken kunnen allemaal zorgen voor veel geluidsoverlast en irritatie op je vakantie. Toch maken we uit de reacties op dat Nederlanders hier goed mee om kunnen gaan door het probleem bij de receptie te melden of aan de buren te vragen hier rekening mee te houden."
 
Info: www.vakantiepanel.nl