Jachtbouwers en -makelaars en naval architects op groot Holland-plein!

Holland Yachts & Boats op Boot Düsseldorf 19-27 januari 2013

Holland Yachts & Boats op Boot Düsseldorf 19-27 januari 2013
 

DÜSSELDORF (D) – Net als in 2011 en 2012 komt er in 2013 weer een Holland Yachts & Boats plein in hal 15 van ’s werelds grootste botenshow, Boot in Düsseldorf. De presentatie is een initiatief van Albert Hendriks, directeur van het Friese bureau voor toerisme Friesland Holland.


Friesland Holland neemt zelf ook deel aan internationale watersportbeurzen — met in Nederland ontworpen en gebouwde promotieboten — om de verkoop en verhuur van Nederlandse jachten te bevorderen. De deelnamecondities en -tarieven van Friesland Holland zijn zeer gunstig, zeker in relatie tot de indrukwekkende all-in-presentatie.

Boot Düsseldorf vindt plaats van 19 tot en met 27 januari 2013. Hal 15 is de hal waar in hoofdzaak Nederlandse stalen motorjachtbouwers hun wereldwijd zeer gewaardeerde en unieke producten tonen. Het botenplein, een Nederlandse vlag van 1.000 vierkante meter,  is uitsluitend bedoeld voor:
1.    Jachtwerven die aantoonbaar een Nederlands product bouwen;
2.    Jachtmakelaars die aantoonbaar in Nederland gebouwde jachten aanbieden;
3.    Nederlandse jachtontwerpers;
4.    Innovators, bijvoorbeeld op het gebied van elektrisch varen met in Nederland ontwikkelde en gebouwde jachten;

Holland Yachts Boats
 

Het plein, de vlag, wordt van boven professioneel verlicht door schijnwerpers aan trussen. Naast en achter de boten en bij het informatiecentrum worden zitjes en balies opgesteld.

Deelnamekosten “starters op Boot”
De marketingformule Holland Yachts & Boats is door het bureau voor toerisme Friesland Holland in eerste instantie ontwikkeld voor “starters” op de Düsseldorfse bootshow. Het doel was en is om deelname aan Boot gemakkelijker en goedkoper te maken, met name voor de kleinere bedrijven. Holland Yachts & Boats richt zich op serie- en custom built-jachtbouw tot 20 m.

De deelnamekosten bedragen de eerste keer €8.000,- excl. btw all-in voor een jacht van van 10 tot 15 m.

Het all-in-pakket omvat ruimte voor het jacht op een van bovenaf verlicht en gemarkeerd Holland Yachts & Boats plein, voorzien van tapijt in de vorm en kleuren van Nederlandse driekleur (rode, witte en blauwe banen), ruimte voor omloop en een door de werf zelf te bouwen of te huren toegangstrap voor bezoekers, 1 stroomaansluiting 3.000 W, gebruik centrale berging, 2 standhouderskaarten en opname in het infosysteem van Boot Düsseldorf.

Holland Yacht Boats
 

Voor een boot onder de 10 m is men de eerste keer €5.500,- verschuldigd.
Voor boten langer dan 15 m geldt een evenredige toeslag en een aangepaste positionering.

Een jachtbouwonderneming hoeft alleen maar haar boot te plaatsen op het van tapijt voorziene plein en een goedgekeurde toegangstrap naast de boot te zetten. De transport- en hijskosten en een toegangstrap zitten niet in de all-in-prijs!

De speciale condities voor starters hebben een beperkte geldigheidsduur: maximaal twee jaar. In het tweede jaar wordt het deelnametarief een percentage verhoogd richting “normaal”. In het derde jaar is het normale beurstarief van toepassing.

Formule blijft
Afbouw van de financiële en administratieve support van Friesland Holland betekent na verloop van tijd niet de demontage van Holland Yachts & Boats, zoals vaak bij gesubsidieerde projecten het geval is. De voordelen van een krachtige collectieve uitstraling en inkoop van vierkante meters zullen zo groot blijven dat participatie door een werf in Holland Yachts & Boats altijd interessant blijft. Zo neemt Sturiër Yachts van Scheepswerf Volharding in Stavoren, in 2013 al voor de derde keer deel. Zij was de eerste participant. Andere werven doen inmiddels al twee keer mee.

Holland Yachts & Boats
 

Deelnamekosten “gevorderden” op Boot
Bij Friesland Holland meldden zich werven aan die al jaren aaneen op Boot staan, maar die nu ook graag willen profiteren van de opvallende ‘Made in Holland’-ambiance. Dat kan in beperkte mate en uitsluitend tegen de normale vierkantemetertarieven van Messe Düsseldorf plus een redelijke toeslag voor de faciliteiten, verschaft door Holland Yachts & Boats, lees: Friesland Holland. De extra kosten voor het Holland Yachts & Boats-pakket hangen sterk af van het aantal en de grootte van de boten, maar zullen gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro per schip bedragen.

Contact
Wie interesse heeft in deelname aan Holland Yachts & Boats op Boot 2013 van 19 tot en met 27 januari 2013 in Düsseldorf kan contact opnemen met Albert Hendriks, tel. 0561-615364 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info organisator Holland Yachts & Boats-plein: www.frieslandholland.nl
Info Boot Düsseldorf: www.boot.de
Info formule Holland Yachts & Boats: www.hollandboats.info

Ook Fryslân lijkt meer oog te hebben voor sexy ins...
Biologisch streekrestaurant in Kimswerd