Prutswerk van Fries onderzoeksinstituut ETFI Stenden?

Windmolens IJsselmeer zouden toerisme niet schaden

Watersporters en strand- en dijktoeristen hebben de pest aan industriële windturbines. Ze bederven niet alleen het uitzicht, ze zorgen ook voor een enorme verkleining van het vaargebied, ongewenste turbulentie, lawaai en slagschaduwen.
Watersporters en strand- en dijktoeristen hebben de pest aan industriële windturbines. Ze bederven niet alleen het uitzicht, ze zorgen ook voor een enorme verkleining van het vaargebied, ongewenste turbulentie, lawaai en slagschaduwen.

STAVOREN (NL) – Het European Tourism Futures Institute (ETFI) in Leeuwarden lijkt ingehuurd door Windpark Fryslân dat enorme windturbines voor de Friese IJsselmeerkust wil stallen.

‘Windpark IJsselmeer schaadt toerisme niet’ beweert Jeroen Oskam van ETFI vandaag (donderdag 15 mei 2014) op de voorpagina van de Leeuwarder Courant. Het Friese onderzoeksinstiuut, dat vaker zeer discutabele, zogenaamd wetenschappelijke rapporten op toeristisch gebied lanceert, heeft blijkbaar “vergeten” visies van toeristen, met name zeilers en liefhebbers van vergezichten, strand- en dijktoeristen, mee te nemen.

In de Leeuwarder Courant staan interessante publicaties over de Friese windmolenproblematiek. Ook in toeristische regio’s in Limburg en Duitsland groeit het verzet tegen enorme windfabrieken voor de deur van hotels. Onder andere Van der Valk Hotels & Resorts Deutschland protesteert heftig in Mecklenburg-Vorpommern tegen een windmolenpark. Daar is op de Duitse televisie veel aandacht voor. Ook de VVV van Zuid-Limburg heeft de wapens gepakt tegen windparken in Duitsland, stijf tegen de Nederlandse grens.   

Interessante links
Onderzoeksrapport ETFI Stenden Hogeschool: http://windparkfryslan.nl/blog/negatieve-effecten-windmolenparken-op-toerisme-niet-aantoonbaar/
Info Windpark Fryslân: http://windparkfryslan.nl/
Info Van der Valk in actie tegen Duits windmolenpark: http://hottelling.net/2014/05/02/van-der-valk-resort-wehrt-sich-gegen-windpark-plane-schaden-windmuhlen-dem-tourismus/
Info Zuid-Limburg tegen Duits windmolenpark: http://www.l1.nl/nieuws/254886-verzet-tegen-windmolens-grensregio-neemt-toe?utm_source=feedburner&;utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+l1%2Fnieuws+%28L1+Nieuws%29
Info Leeuwarder Courant: http://www.lc.nl/friesland/

Steeds meer bruggen en sluizen doorlopend open
Tesla E-car op exclusieve jachtshow in Hindeloopen...