RECRON: veiligheid van veel recreatiewoningen niet oké

Seijsener Rekreatietechniek BV gaat keuringen voor ‘Sta Zeker en Veilig’ verzorgen

 

Geregelde controle moet uitwijzen of deze buitenjacuzzi bij intensief gebruik gaat spetteren of knetteren.
Geregelde controle moet uitwijzen of deze buitenjacuzzi bij intensief gebruik gaat spetteren of knetteren.

DRIEBERGEN (NL) - RECRON Service ontwikkelde samen met Europeesche Verzekeringen een unieke combinatie van keuring en verzekering voor zowel oude stacaravans met beperkte waarde als voor exclusieve chalets in Nederland. RECRON TOP Leverancier Seijsener Rekreatietechniek BV in Zaandam verzorgt vanaf deze maand de veiligheidskeuringen voor ‘Sta Zeker en Veilig’.

Marcel Tap, directeur RECRON Service: “In Seijsener Rekreatietechniek B.V. vinden RECRON Service en Europeesche Verzekeringen een betrouwbare zelfstandige partner die al 50 jaar zeer ervaren is in de recreatiebranche, marktleider is op het gebied van technische infrastructuur en installaties en gecertificeerd is volgens de ISO 9001, VCA en KIWA. Het is goed voor onze branche om met een zeer ervaren, betrouwbare en zelfstandige partij als Seijsener samen te werken.

Onveilig
In juni 2013 introduceerde RECRON Service en Europeesche Verzekering de ‘Sta Zeker en Veilig’. Inmiddels hebben honderden recreanten gebruik gemaakt van deze keuring en verzekering ineen. Tap: “Uit onderzoek op recreatieparken in Nederland blijkt dat de veiligheid van veel recreatiewoningen te wensen overlaat. Het onderhoud blijft achter, of bewoners gaan zelf met elektriciteit of gasleidingen aan de slag. Ook zijn veel recreatiewoningen niet of beperkt verzekerd, terwijl bij ernstige schade de opruimingskosten al snel vele duizenden euro's bedragen. Sta Zeker en Veilig biedt hiervoor een passende oplossing.”

Zekerheid
“De verzekering van ‘Sta Zeker en Veilig’ combineert diverse voordelen,” zegt de heer Tap. “Zo is niet alleen de recreatiewoning gedekt. Ook losse aanbouwen en schuurtjes kunnen worden meeverzekerd. En als de recreatiewoning door bijvoorbeeld een brand of storm wordt verwoest, vergoedt de verzekering de opruimingskosten en de aansprakelijkheid voor schade aan omringende recreatiewoningen. Bij herplaatsing of schade tijdens transport zijn de kosten eveneens verzekerd. En dit alles voor een voordelige premie.”

Met de veiligheid van de meeste Friese recreatiewoningen zit het wel goed, want ze zijn meestal gebouwd voor permanent gebruik en van installaties voorzien door gekwalificeerde ondernemingen. Op de foto Marina Park Lemmer, een onderdeel van watersportbedrijf Tacozijl.
Met de veiligheid van de meeste Friese recreatiewoningen zit het wel goed, want ze zijn meestal gebouwd voor permanent gebruik en van installaties voorzien door gekwalificeerde ondernemingen. Op de foto Marina Park Lemmer, een onderdeel van watersportbedrijf Tacozijl.

Controle op 40 punten
‘Sta Zeker en Veilig’ combineert een verzekering met een gedegen veiligheidskeuring. Verzekerden die elke 3 jaar de keuring laten uitvoeren en een certificaat krijgen van Seijsener Rekreatietechniek B.V., krijgen 15% korting op de verzekeringspremie. Na een looptijd van de verzekering van 3 jaar is de keuring al nagenoeg terugverdiend. De keurmeester controleert op 40 punten, onder meer de elektrische installatie, de gasleidingen en vlamtoestellen. En hij kijkt naar koolmonoxiderisico, rookgaskanalen en aarding van stopcontacten. Zijn bevindingen legt hij vast in een duidelijk rapport. De goedkeuring van de recreatiewoning is naar buiten toe zichtbaar met een duidelijke goedkeuringssticker. Daarmee weten zowel de verzekerde, als zijn buren en ook de recreatieondernemer volledig waar zij aan toe zijn.

Voordelen voor de recreatieondernemer:
• Meer veiligheid op het park
• Laagdrempelige manier om keuring in te voeren

Voordelen voor de recreant:
• Prima verzekering voor een voordelige premie
• Ook opruimingskosten, herplaatsing en transportschade zijn gedekt
• Korting op de premie bij certificaat na keuring
• Eenvoudig af te sluiten
• Onbezorgd en veilig genieten

Drie partijen
RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers in Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche. RECRON zorgt dat de recreatieondernemer verantwoord kan ondernemen. Indirect komt RECRON hiermee ook op voor het welzijn van de medewerkers in de branche en de consumenten.

RECRON Service is onderdeel van RECRON en heeft ruime ervaring in de recreatiebranche en ziet het belang van een betrouwbare annuleringsverzekering voor zowel het recreatie-bedrijf als de consument! De RECRON annuleringsverzekering sluit aan op de afspraken die men maakt met recreatiebedrijven over de vakantie. De RECRON annuleringsverzekering is ondergebracht bij Europeesche Verzekeringen NV in Amsterdam. www.recronservice.nl

Europeesche Verzekeringen is al meer dan negentig jaar de specialist op het gebied van vrijetijdsverzekeringen. Dankzij haar specialisme kan de Europeesche verzekeringsoplossingen bieden die volledig zijn afgestemd op de wensen en omstandigheden van de doelgroep. Klanten van de Europeesche zijn zo verzekerd van een onbezorgde vrije tijd. www.europeesche.nl

Seijsener Rekreatietechniek BV is in de Benelux de marktleider op het gebied van technische infrastructuur voor de recreatie! Deskundig en ervaren personeel staat altijd klaar om op grond van hun kennis en ervaring plannen te vertalen naar een complete inrichting en een deskundig advies te geven over de installaties. Seijsener Rekreatietechniek is volledig zelfstandig. ISO 9001, VCA en KIWA gecertificeerd. www.seijsener.com

Info:
Eigenaren van recreatiewoningen kunnen de verzekering afsluiten en een afspraak maken voor de keuring op www.stazekerenveilig.nl

Vakantiewoningen in Friesland: www.frieslandhomes.nl

Meer info:
RECRON Service

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Chris van Eck
T 0343 – 52 47 00


www.recronservice.nl
www.recron.nl

Vergaande samenwerking Ottenhome Heeg en Stayokay ...
Gaat toerist zoveelste naamsverandering betalen?