Rondvaardij Princenhof breidt vaargebied en vloot uit

Vernieuwen een must

Dirk Koomen: innoveren in de rondvaardij is een must.
Dirk Koomen: innoveren in de rondvaardij is een must.

EARNEWÂLD (NL) –  “De crisis valt erg mee voor rondvaartbedrijven die moderniseren en hun werkgebied kunnen uitbreiden,” zegt Dirk Koomen, directeur van Rondvaardij Princenhof in Earnewâld, naar aanleiding van het artikel ‘Friese rondvaartbedrijven in zwaar weer’.

Hoewel wordt gesuggereerd door de Vereniging van Friese Rondvaartondernemers, de FRO, dat alle 31 leden deelnamen aan een binnenkort te presenteren rapport, nam Koomen, veruit de grootste Friese rondervaartondernemer, daaraan bewust niet deel. Het onderzoek betreft de economische stand van zaken in de Friese groepspleziervaart. Hij weet niet wat in het rapport staat dat gedeputeerde Jannewietske de Vries 7 maart 2012 in Paviljoen Sneekermeer krijgt. “Het rapport kan zonder onze gegevens niet representatief zijn voor de branche.” Hij denkt niet dat het een “zorgdossier” is, maar meer een vaststelling van de economische betekenis van de rondvaartbusiness voor het Friese toerisme.

Vernieuwen
Koomen zegt een innovatief rondvaartbedrijf te runnen die geen concurrentiegevoelige informatie ter inzage legt bijvoorbeeld bij de FRO: “Wij komen met een nieuwe duurzame, zeer innovatieve rondvaartboot en breiden ons vaargebied uit richting Groningen en Overijssel. Zo vaart de Feanprinses vier weken lang voor touroperators in de omgeving van Zwartsluis en Kampen. Het gaat om vijf uur durende tochten. Natuurlijk speelt de crisis ons ook parten, maar toch kunnen we de oude omzetten vasthouden door inventief te zijn. Je moet continu vernieuwen, maar dat moet iedere ondernemer. Ik ben ook voorstander van het invoeren van een sterrensysteem voor rondvaartboten, zodat de klant kan zien wát hij boekt en het hem duidelijk wordt waarom mijn boten iets duurder zijn dan die van andere FRO-bedrijven. Ik denk dat zo’n beoordelingssysteem zelfs goed is voor de eigenaren van minder luxe boten. In de hotellerie is classificatie immers ook doodnormaal en blijkt effectief. Je doet de consument er een groot plezier mee hem goed te informeren. Op het internet is iedere boot mooi en dan gebeurt het dat een boeker bij het aan boord gaan een heel andere voorstelling had.”
Info: : www.rondvaardijprincenhof.nl

Info FRO: http://www.rondvaartboten.nl/

Friese rondvaartbedrijven in zwaar weer
Friesland Holland in grote fietsenzaken