Show met meer dan 25 elektrische boten en opening watersportseizoen in Heeg

28 en 29 april 2012

Alles elektrisch bij Paviljoen Sneekermeer: scootmobiel op de steiger en de sloep, een aluminium Westra tjotter, in het water.
Alles elektrisch bij Paviljoen Sneekermeer: scootmobiel op de steiger en de sloep, een aluminium Westra tjotter, in het water.

HEEG (NL) – Op 28 en 29 april 2012 organiseert De Stille Boot in Heeg een botenshow met meer dan 25 elektrische boten, meer dan er in Nederland ooit eerder bij elkaar werden gebracht. Het betreft een combinatie van nieuwe, demo en gebruikte boten. Met veel van de boten kan ook gevaren worden.

Behalve boten is er ook een keur aan elektrische motoren  en toebehoren te zien en kan advies worden ingewonnen over in- en ombouw van elektrische aandrijvingen. Naast De Stille Boot doen nog verschillende andere bedrijven mee, zoals Jachtwerf Heeg, Pronk Jachtbouw, Hoora Watersport, Van Roeden Watersport en Werf IJlst. De complete lijst van het aanbod is te vinden op www.destilleboot.nl/botenshow
 
Aanbod
Anton van Wijk van Stille Boot: “Elektrisch varen is in opkomst. Op dit moment varen er zo’n 4400 elektrisch aangedreven boten in Nederland. Omdat de meeste daarvan nog vrij jong zijn en naar volle tevredenheid worden bevaren is het occasionaanbod beperkt. Ook het nieuwe aanbod is nog relatief dun gezaaid, wat het lastiger maakt meerdere boten met elkaar te vergelijken. Dit kan nu wel op de werf van De Stille Boot tijdens de botenshow op 28 en 29 april. Daar kan het elektrisch varen ook op het water worden beleefd, door een stukje met één of meer van de boten te gaan varen.”

Ombouw van bestaande boten
Naast de aanschaf van boten is er ook een groeiende belangstelling voor de ombouw van bestaande boten naar een elektrische of hybride aandrijving. Van Wijk: “Hiermee heeft De Stille Boot veel ervaring, dus kan men terecht voor alle informatie. Het aanbod van verschillende motorleveranciers wordt in Heeg getoond.”
Op de show is een groot aanbod aan elektrische buitenboordmotoren waarmee ook proef gevaren kan worden.

De show
De botenshow vindt plaats in het weekend van 28 en 29 april 2012 tussen 10.00 en 17.00 uur. De Stille Boot is gevestigd aan It Bûtlân 9 te Heeg, vlak bij Ottenhome Heeg, en gemakkelijk te herkennen aan het karakteristieke rood-zwarte bedrijfshal. Op zaterdag 28 april 2012 is tevens de opening van het watersportseizoen in Heeg en vaart er een elektrische pendelboot tussen De Stille Boot en het centrum van Heeg.

Info: www.destilleboot.nl

Nu ook subsidie voor elektrische buitenboordmotore...
Provincie Fryslân haalt ondiepten tussen Wijnjewou...